torsdag 13. juni 2013

Oppdatering nummer tre: Pallekarmene 12.06.13

Her kommer en ny oppdatering av pallekarmbeplantningen hos søsteren min. Prosjektet fikk en røff start med storm, øsende mengder vann og til og med hagl, men det er mye som har klart seg veldig bra. Reddikene har virkelig begynt å titte fram, og det er tydelig at gulrøttene også spirer nå. Som søsteren min påpekte, så står nok knutekålen litt tett inntil gulrøttene, for nå som de har vokst seg større, skygger de for gulrøttene. Krydderet ser ut til å komme veldig sakte, men det stemmer overens med krydderets voksehastighet her hos meg også. Jeg må uansett få tatt meg en tur ut dit igjen og så til de feltene hvor det er litt tomt.

Det er tydelig at det er frodig her! Blomstene er litt tregere enn grønnsakene, men de kommer seg, de også.


Grønnsakskassen. Knutekål, reddiker, turbangresskar og brytsukkererter er godt synlige.

Knutekålene vokser, og de viser tegn til begynnende knolldannelse. Det er strålende! 

En stor, fin, knallrød reddik. Disse vokser raskt, og kan plukkes fortløpende når de er store nok.

Litt størrelsesforskjell på noen av reddikene, men det gjør ikke noe. Da kan de høstes over lengre tid.

Turbangresskarene har spirt, begge to. Egentlig bør den ene planten nappes bort for at det skal bli litt plass til den andre å utvikle seg. Og i bunn og grunn står de alt for tett på andre planter til å ha en god utvikling, men de kan være litt sene ettersom de er plantet såpass langt ut i sesongen uten forkultivering (forkultivering er når man sår frøet innendørs tidligere på året og sørger for at det spirer og vokser seg til en liten plante).

Blomsterkassen er litt tregere enn grønnsakskassen, men det er tydelig at kaliforniavalmuen, cosmosen/pyntekorgen og ringblomsten har trivdes godt. Det ser heller dårlig ut for zinniaen og blomkarsen, men jeg skal sørge for å få sådd dem på nytt. Frøene til zinniaen er kjøpt i utlandet, så jeg var ikke sikker på om de tålte norsk klima. Hvis de ikke spirer etter neste forsøk får jeg heller forsøke å så noe annet der. Kaliforniavalmuene er forøvrig også kjøpt i utlandet, men disse har jeg sett i Botanisk Hage, så jeg vet at de kan overleve under visse klima i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar